U Livanjskom kantonu povećana stopa kriminaliteta

provalaNa području Livanjskog kantona u proteklih sedam dana evidentirana su 23 krivična djela, što je za trećinu više od sedmičnog prosjeka, potvrđeno je u kantonalnom MUP-u.

Portparol Uprave policije Ivica Vrdoljak rekao je novinarima da je od 10. do 17. oktobra najviše krivičnih djela evidentirano na području općine Livno 12, zatim Drvar šest, Tomislavgrad tri, te po jedno krivično djelo u Glamoču i Bosanskom Grahovu.

On je rekao da je u strukturi krivičnih djela u ovom periodu bilo najviše krađa, teških krađa i šumskih krađa – 74 posto, dok se ostala krivična djela odnose na oštećenje tuđe stvari, nanošenje fizičkih povreda, prijetnje, prevare i drugo.

Zbog povećanog broja krivičnih djela, što je posljedica sve teže ekonomske i socijalne situacije u kantonu i BiH, kantonalni MUP uputio je apel građanima Livna, Tomislavgrada, Kupresa, Glamoča, Bosanskog Grahova i Drvara da policiji prijave sumnjive osobe koje se kreću oko njihovih kuća noću, kako bi se spriječile krađe i otkrili počinioci.

Posted by on 2011-10-18. Filed under Bosansko Grahovo, Bosna i Hercegovina, Drvar, Glamoč, Kupres, Livno, Tomislavgrad, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login