U Mostaru otvorena zajednička izložba slika i skulptura splitskih autora

zajednička izložba slika i skulptura splitskih autoraU četvrtak navečer otvarena je zajednička izložba slika i skulptura splitskih likovnih umjetnika Karin Grenc, Tee Morić Šitum i Frane Šituma.

Karin Grenc, koja je slikarica s povremenim izletima prema kiparstvu, na izložbi se predstavlja s kombiniranom tehnikom, dok u djelima Frane Šituma, inače kipara, dominiraju figuralni prikazi ljudi koji izranjaju ili iz mora ili iz barke. Tea Morić Šitum nastavila je na ovoj izložbi sa svojim ciklusom brodova prikazujući alegorije života. Njeni brodovi, kako i sama kaže, nisu samo brodovi već uvijek jedna malo šira priča.

U svom obraćanju, autorica Šitum kazala je kako joj se ostvarila želja da u ovoj galeriji izlaže kao autor, pritom naglašavajući da je ova izložba jako važna jer njihova djela stvaraju dijalog koji inače imaju i u privatnom životu.

 

Na izložbi je prikazano 45 djela i ona će ostati otvorena do 12. maja.

Posted by on 2017-04-28. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login