U Mostaru predstavljena zbirka basni

Mostar

Mostar

U sklopu rođendanskog mjeseca knjižare Alfa, pjesnikinja i spisateljica iz Posušja Radica Leko predstavila je u Mostaru zbirku basni “Paška”, inače njezino prvo djelo za djecu.

Leko je do sada objavila zbirku igrokaza “Igrarije”, zbirke pjesama “Mome leptiru” i “Nova svitanja”, zbirku kratkih priča “Plameni”, te romane “U Njemačku brale…” i “Kruh i igre”. Dobitnica je i književne nagrade “Fra Martin Nedić” 2012. za roman “U Njemačku brale…”, a roman “Kruh i igre” je ušao u uži izbor za književnu nagradu “Fran Galović” 2014.

Uz autoricu, u programu predstavljanja sudjelovala je i književnica i voditeljica Miljenka Koštro, stalna suradnica u časopisu “Cvitak”, Ana Babić, direktorica naklade “Alfa”, te Stanko Čurčić s učenicima Osnovne škole “Ivan Mažuranić” iz Posušja koji su izveli posljednju pjesmu iz zbirke “Paška”.

Inače Paška je mačka koja ima sve ljudske osobine te ujedno glavni lik knjige koja se sastoji od dvadeset i tri priče i jedne pjesme i posvećena je autoričinom stradalom sinu.

“Paška je priča za sve generacije i svi se mogu pronaći u njoj. Realistična je i dinamična sa stalnom izmjenom tužnih i sretnih dijelova, iako na kraju dobro uvijek pobijedi”, istaknula je Leko.

Osim ove knjige za djecu, rođendanski mjesec u Alfi donosi i predavanje za roditelje, osobito one koji čija će djeca od rujna postati prvašići.

Kako prvašiće pripremiti za školu, koje su im vještine potrebne za uspješno školovanje, kako ih motivirati? Odgovore na ova i mnoga druga pitanja, roditelji će moći čuti na predavanju “Prvi put u školi” koje će u subotu ujutro u 11:30 na 3. katu Mepas Malla održati učitelj razredne nastave Damir Domišljanović iz Zagreba, inače suautor niza udžbenika za razrednu nastavu, raznovrsnih zadataka za vježbanje ispitnih materijala za hrvatski jezik, prirodu i društvo, kao i taktilne slovarice za učenike prvog razreda.

U Alfi će u subotu biti upriličen i Dan otvorenih vrata, na kojemu će se predstaviti njezin izdavački program, a kupce očekuju i prigodni popusti.

Posted by on 2015-06-20. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login