U Prijedoru otvoren “Park knjige”

Prijedor

Prijedor

U Prijedoru je zvanično otvoren “Park knjige” ispred i u prostorijama prijedorske Turističke organizacije kao i Gradske čitaonice, odnosno na zelenoj površini i uz trotoar.

Sredstva za realizaciju ovog projekta obezbijedila je Turistička organizacija grada Prijedora iz prihoda od boravišne takse.

Direktorica Turističke organizacije Amira Ganić navela je da projekat podrazumijeva izradu i postavljanje devet “info-knjiga” i “foto-knjige”.

“Cilj projekta je unapređenje sektora turizma, te promocija turističkih potencijala Prijedora”, istakla je Ganićeva.

Ona je dodala da je svaka “info-knjiga” jedna tematska cjelina i da ih čine “Turistički vodič grada Prijedora”, “Biblion – Književni susreti na Kozari”, “Vodič Nacionalnog parka Kozara”, “Aktivan odmor i rekreacija”, “Kulturno istorijsko nasljeđe grada Prijedora”, “Flora i fauna Nacionalnog parka Kozara”, “Lovni i ribolovni potencijali grada Prijedora”, Potkozarska trpeza” i “Foto-monografija”.

Svaka knjiga ima 15-20 listova i može se listati, dok “foto-knjiga” podrazumijeva uramljene fotografije sa izložbe “Turizam za sve”, koje su izrađene od pleksiglasa, dimenzija 61 sa 92 centimetra.

“Foto-knjiga” predstavlja niz turističkih fotografija, koje su postavljene na zid i izlog Turističke organizacije i koristiće se i za turističku promociju na sajmovima u zemlji i okruženju, raznim manifestacijama i događajima.

Posted by on 2017-07-20. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login