U Sarajevu danas otvaranje prvog izdanja “viva film festivala”

VIVA film festival

VIVA film festival

U sarajevskom kinu “Cinema City”, uz brojne autore i goste iz svijeta filma, će biti otvoren Prvi VIVA film festival dokumentarnog religijskog, ekološkog i turističkog filma.

Tom prilikom bit će održana i bh. premijera prvog 3D balkanskog igranog filma “Peti leptir”, srbijanskog reditelja Milorada Milinkovića.

Prvi VIVA film festival održava se pod pokroviteljstvom Grada Sarajeva, a pored Valentina Inzka, visokog predstavnika u BiH, podržale su ga i brojna ministarstva, organizacije i udruženja iz BiH.

Povod za organizaciju Festivala jesu pitanja iskonskih ljudskih vrijednosti, suživota i u tom svjetlu sve aktuelnija pitanja biološkog opstanka na planeti.

Od 28. do 30.maja u tri festivalska grada: Sarajevo (Bosanski kulturni centar Sarajevo), Vareš (Stara crkva) i Kakanj (Dom kulture), istovremeno će biti održane besplatne projekcije 99 filmova, po 33 iz kategorija religije, ekologije i turizma.

Na konferenciji za novinare koja će biti održana u malom salonu kina Cinema City, istog dana, 28. maja, Ratko Orozović, umjetnički direktor i članovi Savjeta predstavit će festivalski program, partnere i prijatelje Festivala.

Posted by on 2015-05-28. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login