Udruženje KNS afirmira književno stvaralaštvo mladih pisaca

Društvo pisaca, BiHUdruženje za kulturu – Nova svjetlost (KNS) organizator je međunarodne kulturne manifestacije “8. KNS Međunarodni književni susreti – 2017”, koja će biti održana u julu, a javni poziv za prijavu neobjavljenih poetskih i proznih autorskih radova otvoren je do 15. aprila.

Ciljevi manifestacije su popularizacija pisane riječi, afirmacija književnog stvaralaštva mladih pisaca, prezentacija književnog stvaralaštva bh. dijaspore, promocija vrijednih i značajnih djela i angažmana u oblasti kulture, umjetnosti i pisane riječi kao i regionalna te međunarodna književna i kulturna suradnja.

Među uvjetima za prijavu radova i sudjelovanje u programu manifestacije organizator navodi da rad mora biti autorsko djelo, da ne sadrži vulgarizme niti uvredljivi sadržaj te da zadovoljava temeljne estetske i umjetničke norme.

Radovi se mogu slati putem e-maila: 8knjizevnisusreti@gmail.com, a izbor poetskih i proznih radova za uvrštavanje u zajedničku zbirku sudionika manifestacije vršit će tročlani žiri (Ibrahim Osmanbašić-predsjednik, Mersida Sadiković-Osmanbašić-članica i Džabir Sedić-član). Za izabrane radove predviđena su i priznanja, a promocija zbirke bit će održana na centralnoj manifestaciji planiranoj za 29. juli.

Rezultati izbora bit će objavljeni na web-stranici organizatora manifestacije (www.kns.ba) do 15. maja.

Udruženje (KNS) tom kulturnom manifestacijom želi pomoći i mladim autorima da objave svoju prvu knjigu. Ciljevi projekta “Prva knjiga” su afirmacija književnog stvaralaštva nove generacije bh. pisaca, poticanje autorskog izražaja mladih autora u BiH i dijaspori te podrška u objavljivanju prve knjige talentiranih autora iz BiH i dijaspore.

Izbor autorskog djela/knjige za objavljivanje vrši tročlani žiri, a autoru knjige bit će dodijeljeno tradicionalno priznanje manifestacije “KNS pero” za kategoriju mladi autori.

Posted by on 2017-03-08. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login