UEFA 23. jula izriče kaznu NS BiH

Fudbalska reprezentacija BiHUEFA je po prijavi delegata meča BiH – Izrael (3:1) pokrenula disciplinski postupak protiv Nogometnog saveza BiH zbog neprimjerenog ponašanja navijača prije i tokom utakmice, a zvanična kazna bit će izrečena 23. jula.

Konkretno BiH se tereti zbog zviždanja tokom intoniranja himne Izraela i uzvikivanja Palestina, korištenja pirotehnike, ali i “rasističkog ponašanja dijela navijača”.

Navdno su delegati zabilježili da su na poluvremenu navijači sa sjeverne tribine oponašali majmune, huktajući, a što je delegat upisao kao rasističko vrijeđanje.

Kako saznajemo na sjednici Disciplinske komisije UEFA-e  neće moći biti naš predtsavnik, jer su kako je pojašnjeno njihova pravila jasna.

Iako je Nogometni savez BiH odmah reagirao i osudio zviždanje hime i upotrebu pirotehnike, Jasmin baković, generalni sekretar NS BiH ponovio je da rasističko ponašanje navijača nije uočeno.

Ipka, poslejdnju riječ reći će UEFA-a i novčana kazna bit će izrečena sigurno, ali za tačan iznos koji će NS BiH morati platiti morat će se sačekati 23. juli.

Posted by on 2015-07-08. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login