Upitna ski-sezona na Igmanu i Bjelašnici

Bjelašnica, skijanje, turizam

Bjelašnica, skijanje, turizam

Pao je prvi snijeg i pitam se treba li ovom gradu jedan ski-centar, kaže Alija Hodžić, predsjednik Sindikata ZOI 84.

Kantonalno javno preduzeće ZOI ’84 nestaje i danas će biti poznato da li će bosanskohercegovački građani i ove godine uživati u skijanju na bh. planinama Igmanu i Bjelašnici, kazao je Alija Hodžić, predsjednik Sindikata radnika ZOI-ja ’84.

Iako je na Skupštini Kantona Sarajevo odobren kredit od osam miliona konvertibilnih maraka (blizu četiri miliona eura) ovom preduzeću, uposlenici preduzeća ZOI ’84 ne vide pomake kada je u pitanju rješavanje njihovih problema.

“Ispred uposlenika kantonalnog javnog preduzeća ZOI ’84 mogu da kažem da su oni živjeli u nadu da će se riješiti njihov status ali nakon agonije koja traje već dvije godine i neisplaćenih 13 plata i naznake da nema boljitka, odnosno da smo imali saznanja da ćemo sa ovom novom upravom nešto postići, pošli smo dobrim koracima naprijed, međutim, imam osjećaj kao da je neko rekao da se stane i ne ide dalje”, pojasnio je Hodžić.

Kako je kazao, odjednom, uprava faktički nestaje, a upitna je i realizacija kredita od osam miliona.

Odgovornost ‘moćnika’

“Ide zimska sezona u našem ski-centru, a još nije pokošena ni trava. Pao je prvi snijeg i ja se pitam da li ovom gradu treba jedan ski-centar ili ne treba. Da li mi kao građani, koji ionako nemamo adekvatna primanja, trebamo ići negdje vani da skijamo?”, poručio je Hodžić.

Prema njegovim riječima, danas je sjednica i Nadzornog odbora i Skupštine preduzeća sa bankom i bit će poznato hoće li biti riješeno pitanje kredita i uposlenika.

“Kasnije detaljno mogu reći da li će biti skijaške sezone ili neće. Ukoliko bude kredit tvrdim da će sezone biti. Uposlenici su spremni da rade. Ukoliko ne bude kredita sezone neće biti jer uposlenici nemaju uslova za rad. Prvenstveno kako da odu do planine, nemaju za gorivo”, poručio je Hodžić.

Pojasnio je da sezona neće biti uništena od strane uposlenika kantonalnog preduzeća ZOI ’84 već od strane moćnika, odnosno Kantona Sarajevo.

“Oni neće dozvoliti našim građanima da uživaju u skijanju na bh. planinama. Problem je u tome da ZOI’84 nestaje”, govorio je Hodžić.

Posted by on 2014-09-26. Filed under Sarajevo, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login