Valdes još čeka ponudu Manchester Uniteda

Víctor Valdés

Víctor Valdés

Fudbalski klub Manchester United još nije odlučio da li će ponuditi golmanu Víctoru Valdésu ugovor, uprkos povredi svog prvog golmana David de Gea, prenijeli su britanski mediji.

Manchester United je u petak obavješten da je De Gea na treningu španske reprezentacije povrijedio prst desne ruke i čeka informacije o težini povrede. Mediji spekulišu da će Španac oko četiri nedjelje odsustvovati sa terena.

De Geu bi u subotu protiv Arsenala na golu mogao da zamijeni Anders Lindegaard, koji nije branio za United sedam mjeseci, od utakmice sa Newcastleom u aprilu.

Bivši golman Barcelone Victor Valdes posljednjih mjesec dana trenira sa Unitedom i pokušava da se izbori za ugovor, ali su u engleskom klubu zabrinuti zbog njegove fizičke pripremljenosti. On je u martu teško povrijedio koljeno i od tada se oporavlja.

Uprkos porukama koje ostavlja na društvenim mrežama da je „skoro spreman” za utakmice, u Unitedu smatraju da on još mora da se oporavlja, kako bi došao u situaciju da se bori za mjesto u timu.

Manchester bi mogao da registruje 32-godišnjeg Valdesa za duel sa Arsenalom, ako dobije dozvolu Premijer lige.

Liverpul je želio da dovede Valdesa, kao zamjenu za Simona Minjolea, ali je Španac ipak prihvatio poziv trenera Manchester Uniteda da trenira na Old Traffordu.

Posted by on 2014-11-20. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login