“Vesela večer u Sarajevu” ponovo na sceni SARTR-a

 

SARTR

SARTR

U petak, 6. i subotu 7. marta publika Sarajevskog ratnog teatra će imati priliku pogledati predstavu “Vesela večer u Sarajevu” s početkom u 20 sati.

Pozorišna predstava “Vesela večer u Sarajevu” u produkciji Sarajevskog ratnog teatra SARTR u saradnji sa Muzejom grada Sarajeva te uz pomoć Muzeja književnosti i pozorišne umjetnosti i Jevrejske općine, ima za cilj da ukaže na tradicionalne vrijednosti zaboravljenog Sarajeva, Sarajeva prije 101 godinu, na sijela koja su bila glavna okupljališta umjetnika i intelektualaca, stranaca i naših građana i koja su značajno uticala na razvoj kulture i umjetnosti, na uspostavljanje kvalitetnijih međuljudskih odnosa i na upoznavanje sa različitostima i specifičnostima naroda i etničkih grupa.

Predstava je svoju premijeru imala 22. juna 2014. godine u Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti, a reprize u Svrzinoj kući.

Posted by on 2015-03-04. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login