Vijećnica od danas otvorena za građane i turiste Sarajeva

Sarajevo, Vijećnica

Sarajevo, Vijećnica

Gradska uprava Grada Sarajeva od danas će otvoriti vrata obnovljene sarajevske Vijećnice za građane i turiste grada, od 10.00 do 17.00 sati.

Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić će u ulozi domaćina pozdraviti i poželjeti dobrodošlicu prvim posjetiteljima ovoj prelijepoj građevini.

– ‘Dani otvorenih vrata Vijećnice’ trajat će do kraja ovog mjeseca, i za to vrijeme ulazak u Vijećnicu se neće naplaćivati. Građani i turisti grada će biti u prilici da posjete centralnu aulu, odakle će moći da pogledaju i uživaju u prelijepom ambijentu ovog simbola Sarajeva i Bosne i Hercegovine, poput unutarnje galerije, centralnog stepeništa, lijepo oslikanog svoda… – saopćeno je iz Gradske uprave Grada Sarajeva.

Grad Sarajevo je osigurao kompletnu organizaciju posjeta, kontrolu boravka i kretanja, kao i zaštitu ljudi i imovine u prostoru centralne aule Vijećnice, u zakazano vrijeme posjete.

Iz Gradske uprave Grada Sarajeva mole posjetioce da se striktno drže uputa ovlaštenih osoba, kako se ne bi stvarale gužve i kako bi se omogućilo da što više zainteresiranih građana i turista grada posjete Vijećnicu.

U narednom periodu Grad Sarajevo će brojnim sadržajima obogatiti posjetu Vijećnici, o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena.

Posted by on 2014-07-17. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login