Volkswagen investira 86 milijardi eura do 2020.

Volkswagen

Volkswagen

Grupacija Volkswagen predstavila je petogodišnji plan investicija vrijednih 85,6 milijardi eura, namjenjen jačanju prisustva grupe na stranim tržištima i lansiranju novih, “čistijih” modela, ne odustajući od projekta smanjenja troškova.

Veliki dio ovih ulaganja biće namjenjen razvoju vozila s boljim karakteristikama u pogledu ekoloških zahtjeva, navodi se u saopštenju koje prenosi Reuters.

“Nastavićemo da investiramo kako bismo postali automobilska kompanija koja u prvi plan stavlja ne samo rentabilnost, već i ekološke principe, uz razvoj najboljih i najčistijih vozila”, izjavio je direktor grupacije Volskwagena, Martin Vinterkor.

U saopštenju se dodaje da će 41,3 milijarde eura ići u razvoj SUV modela, modernizaciju lakih terenskih vozila, kao i u razvoj električnih vozila i onih sa hibridnim pogonom.

Kako je naglašeno, petogodišnji plan ulaganja ne remeti plan uštede koji između ostalog predviđa smanjenje troškova za grupacije do 2018. godine u iznosu od pet milijardi eura.

Reuters podsjeća da je Volksvagen grupa do sada odoljevala evropskoj krizi u automobilskom sektoru, zahvaljujući, prije svega, dobrim rezultatima u Kini i Sjevernoj Americi.

Posted by on 2014-12-07. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login