Volkswagen predstavio T6

Volkswagen  T6

Volkswagen T6

Volkswagen je predstavio novu generaciju modela iz svoje popularne serije Transporter, koja je od 1950. pa do danas prodana u preko 12 miliona primjeraka.

Novi model nosi oznaku T6 i u skladu s najavama prepoznatljivog je dizajna te se od svog prethodnika u pravilu razlikuje oštrijim linijama i modernijim detaljima koji su osmišljeni prema uzoru na ostatak ponude.

U istom je stilu unaprijeđen i osvježen interijer koji će se moći pohvaliti višim nivoom ergonomičnosti i preglednosti, kao i bogatijom sigurnosnom i infotainment opremom. Kao i što je bio slučaj s njegovim prethodnicima novi će Transporter biti ponuđen u komercijalnim i putničkim verzijama.

Kupcima će biti ponuđeno i nekoliko verzija dizelskog 2,0-litrenog TDI Euro 6 motora (EA288) koje će razvijati snagu od 84, 102, 150 i 204 KS te benzinskog 2,0-litrenog TSI motora snage 150 i 204 KS.

Na kraju treba dodati kako će Volkswagen proslaviti lansiranje nove generacije s posebnom verzijom Generation Six koja će se temeljiti na putničkoj verziji Multivan Comfortline i koja će doći s dvobojnim eksterijerom, LED svjetlima, raznim ukrasima interijera, 18-inčnim lakometalnim naplacima, dvobojnim Alcantara presvlakama i sl.

Posted by on 2015-04-20. Filed under Magazin, Tehnologija & Nauka. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login