Windows 10 dostupan kao besplatna nadogradnja od 29. jula

Windows 10Windows 10 biće od 29. jula dostupan u 190 zemalja saopšteno je iz Microsofta.

Novi operativni sistem pomoći će korisnicima da budu produktivniji i bolje se zabave uz lični i istinski doživljaj na svim uređajima, poručuje Microsoft. Uz poznato okruženje, Windows 10 će obezbjediti neprekidne inovacije alata i bezbjedonosnih ažuriranja. Biće dostupan kao besplatna nadogradnja svim korisnicima Windows 7 i Windows 8.1, što će omogućiti stotinama miliona korisnika širom svijeta besplatan prelazak na Windows 10.

„Windows 10 je nova generacija Windows operativnog sistema napravljenog da omogući rad na velikim stvarima“, rekao je potpredsjednik Microsoft korporacije Terry Myerson.

„Windows 10 počinje da ostvaruje našu viziju ličnijeg računarstva, definisanu povjerenjem u način na koji štitimo i poštujemo lične informacije, mobilnošću doživljaja na svim uređajima, i prirodnijom interakcijom sa svim Windows uređajima, u koje su uključeni govor, dodir, mastilo i hologrami.“
Poznato okruženje
Jedna od najbitnijih karakteristika je da Windows 10 vraća Start meni koji korisnici poznaju i vole, jer im omogućava lako pronalaženje datoteka, zakačenih aplikacija i favorita. Brzo se učitava, isto tako brzo radi i omogućava da baterije traju duže nego ikada do sada. Kao najbezbjednija platforma, Windows 10 sadrži i Windows Defender sa besplatnom zaštitom od zlonamjernih softvera, ali i obavezu isporuke bezbjedonosnih ažuriranja za vrijeme trajanja podrške za uređaj. Novi sistem je optimizovan i za tastaturu i dodir, a napravljen je da bude kompatibilan sa Windows uređajima i aplikacijama.
Ličniji i prirodniji doživljaj
Windows 10 se prilagođava korisnicima za njihov ličniji doživljaj. Cortana, prvi na svijetu stvarni lični digitalni pomoćnik, pomaže ljudima u obavljanju poslova na svim njihovim uređajima.

Cortana uči o njihovim ličnim izborima kako bi pružila relevantne preporuke, brži pristup informacijama i važne podsjetnike putem govora ili tekstualnih poruka. Windows Hello pozdravlja korisnike imenom i omogućava im prijavljivanje na računar bez lozinke – pružajući trenutan, bezbjedniji pristup uređajima putem biometričke provjere identiteta.

Windows 10 isto tako omogućava korisnicima mogućnost interakcije sa uređajima preko tradicionalnih miševa i tastatura ili prirodnijim putem kao što je glas, olovka ili pokret.
Poboljšava produktivnost
Windows 10 pomaže korisnicima da obave više stvari sa manje napora nego ranije. Njegov sastavni dio je i potpuno novi internet preglednik nazvan Microsoft Edge, namjenjen obavljanju posla na internetu na sasvim novi način, jer sadrži i ugrađeno potpisivanje, djeljenje sadržaja i prikaz za čitanje

Sa integrisanom Cortanom, Microsoft Edge nudi brže rezultate i sadržaj zasnovan na ličnim interesovanjima i izborima. Brz, osavremenjen i ličan, ovaj preglednik omogućava korisnicima da se usredsrede samo na sadržaj koji im je bitan i aktivno se uključe na internet.
Dostupnost nove verzije
Korisnici će 29.jula moći da preuzmu Windows 10 za PC i tablete i tako iskoriste prednost koju sa sobom donosi ova ponuda besplatnog prelaska na novu verziju ili će moći da ga nabave kod prodavaca kupovinom novih Windows 10 uređaja.

Novi Windows 8.1 uređaji će se lako ažurirati na Windows 10 i mnogi prodavci će pomoći oko ažuriranja ovih uređaja. Počev od danas korisnici mogu da rezervišu prelazak na novu verziju. Više informacija je dostupno na Windows.com.

Windows 10 za druge uređaje će biti dostupan kasnije ove godine.

Posted by on 2015-06-02. Filed under Magazin, Tehnologija & Nauka. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login