Za BiH na SP-u navijat će se iz “Zmajevog gnijezda”

navijači, BiHFudbalska atmosfera u zemljama učesnicama predstojećeg Mundijala polako se zagrijava. To je, naravno, slučaj i sa Bosnom i Hercegovinom, čija će reprezentacija biti jedini debitant na planetarnoj fudbalskoj smotri u Latinskoj Americi.

Počela je i promocija mjesta sa kojih će se  organizirano gledati utakmice SP. U gradovima BiH bit će mnogo tzv. “fan zona” iz kojih će Bosanci i Hercegovci, oni koji ne odu u Brazil, bodriti popularno zvane Zmajeve.

Jedna od većih navijačkih zona bit će centru Sarajeva, na Trgu oslobođenja Alija Izetbegović. Zvat će Zmajevo gnijezdo – Bh. corner i obilovat će brojnim sadržajima po uzoru na najveće “fan zone” koje se pripremaju u brojnim svjetskim gradovima, kažu organizatori.

“Utakmica će se gledati na led ekranu veličine 8×4 metra, odnosno na 32 kvadratna metra. Navijačka zona “Zmajevo gnijezdo” u Sarajevu bit će otvorena 12. juna, kada i počinje Mundijal susretom Brazil – Hrvatska, a radit će do 13. jula svakim danom od 12 sati do dva sata iza ponoći”, istakla je za Anadoliju Marina Duletić, portparol navijače zone “Zmajevo gnijezdo – Bh. corner”.

Duletić je kazala kako će navijačka zona imati blizu 600 sjedećih mjesta, a jedan dio stolica će biti natkriven u slučaju padavina.

“Zmajevo gnijezdo u Sarajevu obilovat će i zabavnim sadržajem, food cornerom, nagradnim igrama, a u njemu će biti i kladionica.  Imat ćemo i info pult, gdje će se prisutni moći će informirati o svim aktuelnim informacijama sa Mundijala, rasporedima utakmica i rezultatima”, rekla je Duletić.

Organizatori očekuju da “Zmajevo gnijezdo” bude dupke ispunjeno navijačima BiH, te se nadaju spektakularnoj atmosferi za vrijeme utakmica izabranika selektora Safeta Sušića. Isto tako, nadaju se dolasku i navijača drugih reprezentacija učesnika SP.

“Tokom održavanja SP u Brazilu u Sarajevu se očekuje veliki broj turista iz cijelog svijeta povodom obilježavanja 100. godišnjice od atentata austrougarskog prijestolonasljednika i nadvojvode Franza Ferdinanda, što je bio povod za početak Prvog svjetskog rata. Dakle, doći će puno ljudi iz zemalja Evrope, ali i sa drugih kontinenata, te se vjerujemo da će mnogi od njih posjetiti i ‘Zmajevo gnijezdo’ i iz njega bodriti svoje reprezentacije”,  rekla je Duletić.

Posted by on 2014-04-13. Filed under Sport, Svjetsko fudbalsko prvenstvo. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login