Zaposleni u prosvjeti, zdravstvu i policiji Livanjskog kantona održali štrajk upozorenja

Livno

Livno

Zaposleni u prosvjeti, zdravstvu i policiji Livanjskog kantona danas od 9.00 do 10.00 časova održali su štrajk upozorenja, kojim su izrazili nezadovoljstvo što ni više od godinu dana nakon opštih izbora u BiH u ovom kantonu nije formirana nova vlast.

Iz Koordinacije sindikata budžetskih korisnika potvrđeno je da su za vrijeme jednočasovnog štrajka zaposleni u osnovnim i srednjim školama, zdravstvenim ustanovama i kantonalnom MUP-u bili na svojim radnim mjestima, ali da nisu obavljali redovne radne zadatke izuzev zdravstvenih radnika u hitnim slučajevima.

Sindikati budžetskih korisnika Livanjskog kantona poručili su izabranim političarima da zbog neformiranja kantonalne Vlade nemaju svog poslodavca i partnera za pregovore o rješavanju brojnih nagomilanih problema, a ukoliko uskoro ne bude pomaka u formiranju nove vlasti da će stupiti u generalni štrajk.

Posted by on 2011-10-24. Filed under Bosansko Grahovo, Drvar, Glamoč, Kupres, Livno, Tomislavgrad, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login