Završen glavni dio novog vodovoda u Bosanskom Grahovu

Bosansko Grahovo

Bosansko Grahovo

Na području opštine Bosansko Grahovo završen je glavni dio nove vodovodne mreže od izvorišta Peći do grada, a do kraja narednog mjeseca u većem dijelu ove opštine biće riješen problem snabdijevanja stanovništva vodom za piće, rekao je Srni načelnik opštine Uroš Makić.

Makić je rekao da je do završetka realizacije ovog projekta ostalo da se uradi još 2,5 kilometara vodovoda prema Resanovcima i dodao da od ovog ljeta stanovnici opštine Bosansko Grahovo neće imati problema sa redukcijama zbog dotrajalosti i rasipanja vode iz starih azbestnih cijevi.

On je podsjetio da je za realizaciju projekta rekonstrukcije vodovodne mreže u dužini od 11 kilometara 500.000 KM izdvojilo Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH i Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Federacije BiH, dok je Vlada Japana donirala oko 150.000 KM.

Posted by on 2012-05-16. Filed under Bosansko Grahovo, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login