Zeleni čaj je je jedan od najboljih pročistača organizma

Zeleni čajTopli čaj je oduvijek bio napitak za smirenje i liječenje. Sve kulture svijeta visoko cijene čaj, a u mnogim kulturama čaj je dio svakodnevnog života. U hladnim zimskim danima, nema ništa bolje od toplog ili vrućeg čaja. Mnogi ga piju ujutro i tijekom cijele godine.

Zeleni čaj je je jedan od najboljih pročistača organizma. Njegova karakteristika je da uništava maligne stanice raka, ali i usporava rast i razvoj takvih oboljelih stanica. Zeleni čaj snižava rizik od srčanog i moždanog udara. Odličan je ako namjeravate smršati.

Crni čaj snižava razinu kolesterola, a istraživanja pokazuju da ljudi koji piju tri šoljice ovog napitka dnevno smanjuju rizik od moždanog udara za 21 posto. Ovaj čaj je među najpopularnijim vrstama čaja u svijetu. Ako ste izloženi jakom stresu – nema boljeg lijeka od crnog čaja.

Šoljica bijelog čaja ima visoku energergetsku vrijesnost. Istraživanja su pokazala da jedna šoljica bijelog čaja ima istu vrijednost kao i da ste popili 12 šoljica narandžinog soka. Ta vrsta čaja visoko kotira u starim istočnoazijskim kulturama. Liječi bolesti krvnih žila i srca te pomaže dijabetičarima u smanjenju tegoba.

Čaj od brusnice je odličan protiv infekcija mokraćnih puteva. Odličan je “borac” protiv srčanih bolesti. Pomaže u liječenju bolesti želuca.

Čaj od kamilice djeluje smirujuće na cijelo tijelo te je izvrstan kao antistresor. Prije spavanja, opustite se ispijajući čaj od kamilice.

Čaj od limunove trave uništava bakterije i gljivice u tijelu. Odličan je kao prirodni lijek protiv povišene tjelesne temperature.

Posted by on 2014-07-10. Filed under Magazin, Zdravlje & Ljepota. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login