U 22 sata sinoć je uprava policije Kantona Sarajevo obavještena da se u ugostiteljskom objektu na golf terenima na području općine Centar nalazi već broj osoba, iako je aktuelna zabrana rada ugostiteljskim objektima. Kako je objavljeno na nekoliko portala u većem broju okupile su se estradne ličnosti, kao i visoki funkcioneri.

Među učesnicima ‘korona zabave”, bili su i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac i dekan Veterinarskog fakulteta u Sarajevu Nihad Fejzić, biznismen Zijad Blekić i drugi.

Fotografije i video zapise sa zabave su na društvenim mrežama objavili prisutni pjevači, a među njima su Halid Bešlić, Hari Varešanović i Šerif Konjević, Slađana Mandić…

Do sada su, pored zatečenih 16, identifikovane još tri osobe kao učesnici zabave u ugostiteljskom objektu iako je rad istih zabranjen odlukom nadležnih organa zbog prevencije širenja koronavirusa, saopćeno je iz Odjela s javnošću MUP-a KS.

Policijski službenici Druge PU, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo nastavljaju dalji rad na identifikaciji lica koja su boravila u navedenom objektu, te će protiv svih biti poduzete propisane mjere i radnje s ciljem sankcionisanja zbog kršenja aktulenih naredbi Federalnog štaba civilne zaštite i drugih organa donesenih u vrijeme proglašenog stanja nesreće uzrokovane aktuelnom pandemijom.

Podsjećamo nakon skandalozne proslave koja je sinoć organizirana u prostorijama ugostiteljskog objekta ‘Golf klub’, jutros su s dužnosti smijenjeni prof.dr. Nihad Fejzić i to iz članstva u Naučnom tijelu Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo za praćenje i analizu situacije izazvane novim koronavirusom, kao i prim. dr. Jusuf Šabanović i to sa mjesta šefa Opće i abdominalne hirurgije KCUS.

Posted by on 2020-05-05. Filed under Sarajevo, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login