Asmir Begović: Radujem se novom početku

Asmir Begović

Asmir Begović

Golman nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Asmir Begović nakon promjenljivog početka sezone brani izvanredno i jedna je od najjačih karika engleskog Stoke Cityja.

Begović ističe da je zadovoljan trenutnom formom.

”Zbog Svjetskog prvenstva sam kasnio s pripremama, ali sam sada pronašao ritam. U posljednjih petnaestak utakmica branio sam dobro. Uvijek želim bolje i konstantno se trudim da usavršim svoje znanje” – kazao je Begović.

Kada je riječ o Stokeu Begović ističe da “klub ne stoji loše, ali da treba niti konstantniji”.

” Iza sebe imamo seriju teških utakmica, protiv Arsenala, Chelsea.., a pred nama su nove. Imamo čvrstu ekipu koja može pobijediti svakoga, ali i izgubiti od svakoga” – govori Begović.

Novog selektora Mehemda Baždareviće, kaže, ne poznaje, ali da je o njemu čuo sve najbolje.

” Još se nismo upoznali i ne znam šta mogu reći o njemu, ali vidim da ima rezultate. Očito da zna posao. Radujem se i optimista sam u vezi s novim početkom s njim. Uvjeren sam da, uz dobar rad, možemo promijeniti situaciju u kojoj se nalazimo. Loša je, ali nije bezizlazna. Sve dok ima šanse, borit ćemo se. Moramo sve preostale utakmice dobiti, imamo ekipu za to” – kaže Begović.

Ističe da ga najviše interesira koga će Nogometni savez BiH u subotu imenovati  za trenera golmana. Ne krije da bi želio da to bude Enver Lugušić s kojim je već radio kada je reprezentaciju vodio Miroslav Blažević.

”Nije bilo lako, tada  sam se bio tek  priključio reprezentaciji. On je bio vema  dobar prema meni i pomogao mi da se snađem. U nekoliko mjeseci koje smo proveli zajedno uputio me na dosta toga. Sistem rada mu je kvalitetan i bilo bi mi drago da ponovo radimo zajedno” – kazao je, između ostalog, Begović.

Novogodišnju noć Begović će provesti u Manchesteru, u kojem njegova ekipa već 1. januatra igra protiv Uniteda.

Posted by on 2014-12-31. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login