Austrijanci dostavili više od tri miliona litara vode za piće stanovnicima ugroženih područja

 ŠamacAustrijska vojna jedinica za pružanje podrške u slučaju katastrofa /AFDRU/ pripremila je od 25. maja više od tri miliona litara vode za piće, koja je dostavljena stanovnicima poplavljenih područja od Orašja do Šamca.

Tokom pripreme vode za piće urađeno je i više od 400 analiza vode, a učešćem jedinice za dekontaminaciju dezinfikovane su mnogobrojne javne ustanove, saopšteno je iz Ambasade Austrije u Sarajevu.

Austrijski ambasador u BiH Martin Pamer naglasio je da je doprinos njegove zemlje u savladavanju katastrofe znak produbljivanja prijateljskih odnosa između BiH i Austrije.

“Svaka pružena podrška znak je bilateralne i međunarodne solidarnosti, koja se tokom nedavne katastrofalne poplave provodila regionalno, međuetnički i međuentitetski”, izjavio je Pamer, ističući posebnu zahvalnost AFDRU-u za doprinos u pružanju pomoći.

Misija ova jedinice, koja je 56 dana pružala konstantnu pomoć na obezbjeđenju vode za piće, biće zaokružena pokretanjem i provođenjem obnove uništenih mostova na području Tuzle, u saradnji sa inženjerima Oružanih snaga BiH, navodi se u saopštenju austrijske Ambasade u Sarajevu.

Posted by on 2014-07-17. Filed under Šamac, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login