Borusija razmišljala da napusti Ligu šampiona

Borussia

Borussia

Izvršni direktor Borusije iz Dortmunda Hans-Joakim Vacke okrio je da su svi iz kluba ozbiljno razmišljali da odustanu od nastupa u Ligi šampiona, poslije naređenja UEFA da igraju meč protiv Monaka nepun dan poslije bombaškog napada.

Tri eksplozije dogodile su se u utorak u napadu na klupski autobus “milionera” na putu ka stadionu Vestfalen, a fudbaleru Marku Bartri slomljena je ruka, zbog čega je morao na operaciju.

“Kratko smo razmišljali da napustimo Ligu šampiona, ali smo se predomislili jer bi to bila pobjeda ljudi koji su nas napali. Rekli smo igračima da ko nije sposoban da igra može da ne izađe na teren, ali su svi bili složni da nastupe. Hvala im što su sa ponosom predstavili Borusiju”, rekao je Vacke za njemački Špigel.

Kako prenosi Tanjug, funkcioner Borusije kazao je i da je bio na vezi sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel.
“Napad na naše fudbalere je više bio napad na državu, nego na Borusiju”, naveo je Vacke.
Monako je u odloženoj utakmici slavio u Dortmundu 3:2 i stekao dobru prednost pred revanš četvrtfinala Lige šampiona na stadionu Luj drugi.

Posted by on 2017-04-17. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login