Česi osigurali milion konvertibilnih maraka za projekt “Livanjski sir”

Livanjski sir

Livanjski sir

Češka razvojna agencija osigurala je sredstva u iznosu od oko milion konvertibilnih maraka za početak realizacije projekta “Livanjski sir“.

Kako je priopćeno iz Ureda načelnika općine Livno, početak navedenog projekta je dogovoren na sastanku koji je organiziran u srijedu u zgradi livanjske općine a kojem su nazočili načelnik Luka Čelan te predstavnici Češke razvojne agencije Ivana Pejić Povolna, programska menadžerica za Balkan, te Hyneka Cibocha i Jiria Kopačeka.

Vezano za taj projekt, još ranije je Općina Livno u suradnji sa Udrugom proizvođača autohtonog livanjskog sira Cincar aplicirala Češkoj razvojnoj agenciji s tim da su predstavnici češke agencije izrazili nadu da će njegova realizacija doprinijeti poboljšanju stanja u poljoprivrednoj proizvodnji i pomoći proizvođačima sira s područja livanjske općine u njihovom radu.

Sredstva u iznosu od milion KM osigurana za ovu svrhu iz Češke razvojne agencije namijenjena su, između ostaloga, za potrebe zaštite autohtonosti i izvornosti Livanjskog sira, te za izravnu pomoć proizvođačima, a dio sredstava će biti uložen za izgradnju zajedničkog skladišta za zrenje i podjelu po vrstama sira za livanjske proizvođače.

Posted by on 2015-07-17. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login