Crna Gora: Uhapšeni visoki zvaničnici Budve

Gradonačelnik Budve Marko Carević i predsjednik Skupštine opštine Budva Krsto Radović uhapšeni su jutros zbog odbijanja da dozvole novoj skupštinskoj većini u tom gradu da preuzme vlast.

Budva, policija
Budva, policija

Carević i Radović uhapšeni su nakon što su jake policijske snage opkolile zgradu opštine u kojoj oni borave od sinoć.

Tokom policijske akcije polomljena su stakla na zgradi opštine, a uhapšeni su i menadžer Opštine Budva Milo Božović, sekretar za investicije Mladen Mikijelj kao i savjetnici gradonačelnika Nikola Jovanović i Đorđe Vujović.

Nakon što je u Skupštini opštine Budva formirana nova većina, Carević i Radović, predstavnici opozicionih partija na državnom nivou, odbili su da predaju vlast novom predsjedniku Opštine Vladimiru Bulatoviću i Snežani Kuč.

Oni tvrde da je nova većina koju predvodi Demokratska partija socijalista formirana političkom korupcijom, kao i da je izbor Bulatovića i Kuč nelegalan.

Upravna inspekcija Ministarstva javne uprave Crne Gore juče je donijela rješenje kojim se naređuje nadležnima u Opštini Budva da omoguće novim čelnicima pristup u službene prostorije, kao i da im se na raspolaganje stave službeni pečati i nesmetano funkcionisanje lokalne samouprave.

Posted by on 2020-06-17. Filed under Region, Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login