Danas: Re: Union Vlade Džihana

Vlado Dzihan

Vlado Džihan

Nakon šest mjeseci razvoja u saradnji Goethe-Instituta i Muzičke akademije, danas  će na Otvorenoj sceni Obala biti predstavljen Re: Union Vlade Džihana i Misrli Ahmeta, Özdena Öksuza i Gudačkog orkestra Muzičke akademije Sarajevo.

Riječ je prvoj fazi projekta “Poetike pop kulture” formuliranom unutar nastavne oblasti Aspekti muzike 20. i 21 vijeka, u kojem studenti Muzičke akademije istražuju fenomene koji definiraju identitet današnje kulture kroz produkciju projekata.

Muzička akademija pozvala je Vladu Džihana da bude prvi umjetnik koji će studente voditi u ovom istraživačkom i umjetničkom poduhvatu.

Džihan je, kao nekadašnji student Akademije, komponovao novi muzički materijal koji je orkestriran sa supervizijom profesora kompozicije Ališera Sijarića, a zatim razrađen i izveden u produkciji Gudačkog orkestra Muzičke akademije koji vodi Belma Alić, a koji će za Re: Union dirigovati alumni Muzičke akademije Tijana Vignjević.

Specijalni gosti projekta su turski muzičari, perksusnista na tarabuku Misrli Ahmet i vokalist Özden Öksus, saopćila je Muzička akademija Sarajevo.

Posted by on 2015-11-26. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login