Emenike, fudbaler koji je imao platu 50 dolara, danas zarađuje 250.000

Emmanuel Emenike

Emmanuel Emenike

Mnogi fudbaleri današnjice nisu ni mogli sanjati da će zarađivati astronomske plaće. Jedan od njih je i napadač turskog Fenerbahčea Emmanuel Emenike koji je na početku karijere zarađivao 50 dolara mjesečno, dok danas zarađuje 250.000 dolara.

Hikmet Ferudun Tankut, bivši predsjednik Karabukspora, za koji je Emenike igrao dvije godine, otkrio je za britanske medije kako je Nigerijac došao do plate od 250.000 dolara mjesečno.

“Sjećam se da je stigao u Ankaru sa agentom, išli su na sastanke u četiri kluba, ali niko nije bio zainteresovan za njega. Pošto nije uspio da se dokaže, otišao je u drugu ligu. Prijatelj me pozvao i rekao da ima igrača koji nije spreman za Superligu, ali da može pokušati u drugoj ligi. Bili smo impresionirani i potpisali ugovor s njime od 25.000 dolara”, ispričao je Tankut.

Inače, Emenike je na početku karijere kada je igrao za Cape Town zarađivao 50 dolara mjesečno.

Dolaskom u Tursku imao je san da zaigra za Chelsea u budućnosti što će mu se možda i ostvariti jer je londonski klub  ovog ljeta pokazao interesovanje da ga dovede za 24 miliona dolara.

Za ovog fudbalera još su zainteresovani Arsenal, Tottenham i Everton, piše.

Posted by on 2014-11-10. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login