Francuska će kažnjavati kupovinu cigareta putem interneta

cigareteFrancuska vlada je saopćila da namjerava zabraniti prodaju cigareta u zemlji putem interneta, ali i kažnjavati kupce koji zaobilaze ovu zabranu snabdijevajući se kod stranih preprodavača. Govoreći na nacionalnom kongresu računovođa, državni tajnik za budžet Christian Eckert je kazao da želi da “se osloni” na nove evropske propise o cigaretama koji omogućavaju državama članicama EU da zabrane prodaju na daljinu, kako bi proveli u djelo nacionalni akcioni plan borbe protiv nelegalne prodaje cigareta preko interneta.

On je potvrdio da želi da se “do kraja godine usvoji u parlamentu” propis o “zabrani, ne samo prodaje cigareta na daljinu nego i njihova nabavka i uvoz kada je prodaja prekogranična”.

Cilj je, objasnio je on, “razviti režim sankcija za kupce i za slučajeve organiziranog krijumčarenja, a s druge strane poboljšati učinkovitost propisa o kontroli, trenutnom pljenidbom robe”.

Posted by on 2014-11-08. Filed under Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login