“Helverova noć” Kamernog teatra 55 na festivalu u glavnom gradu Meksika

Helverova noć, Kamerni teatar 55,

Helverova noć, Kamerni teatar 55,

Predstava “Helverova noć” Kamernog teatra 55 bit će izvedena u okviru programa jednog od najvažnijih festivala u Latinskoj Americi. Festival Centro Historic Mexico City već 31 godinu predstavlja renomirane muzičke, književne, plesne i teatarske programe iz cijelog svijeta, što će učiniti i ove godine.

Među značajnijim umjetnicima koji su učestvovali na ovom Festivalu su i Peter Brook, Susan Sontag, Akram Khan, Octavio Paza, Carlos Fuentes, dok će ove godine u teatarskom programu učestvovati i čuvena Meno Fortas, pozorišna trupa Eimuntasa Nekrošiusa, sa predstavom La Divina Comedia.

Uz učešće Nacionalnog teatra iz Meksika, pozorišni program će zatvoriti gostovanje Kamernog teatra 55 sa kultnom predstavom “Helverova noć”, koja će biti izvedena na festivalu tri puta – 9. 10. i 11. aprila.

Tako će “Helverova noć”, predstava s najvećim brojem internacionalnih priznanja u historiji bh. teatra, nakon 11-godišnjih festivalskih putovanja upisati svoje drugo gostovanje u Meksiku, nakon učešća na festivalu u Gvadalahari prije dvije godine.

 

 

Posted by on 2015-04-06. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login