Karolina Karalić, PR OK Festa: Cilj festivala je vratiti stari sjaj NP-u Sutjeska

OK Fest

OK Fest

Apsolutno smatram da je NP Sutjeska već sada zahvaljujući OK Festu postao ponovo mjesto okupljanja mladih sa cijelog prostora nekadašnje Jugoslavije; kazala je za Oslobođenje Karolina Karalić PR OK festa koji će početkom jula biti održan na Tjentištu.

S obzirom na to da je OK fest još uvijek festival na svojim počecima, recite mi kako je uopšte došlo do ideje da se idealan prostor Nacionalnog parka Sutjeska iskoristi za jedan ovakav događaj?

– Mi smo našu OK avanturu započeli iz čistog entuzijazma i ljubavi prema NP-u Sutjeska i nastavljamo je sa jasnim ciljem, a to je oživjeti NP Sutjesku, vratiti mlade iz cijelog regiona u ovaj fantastični prirodni ambijent koji je prije pola vijeka sadržajima i ponudom bio namijenjen upravo njima i koji je stvarala mladost nekadašnje države.

Bogat program

Iako je prilično poznata većina ovogodišnjeg programa OK festa, možete li ipak kazati šta OK fest donosi pored muzičkog dijela? Dakle, šta će posjetioci moći iskusiti u Nacionalnom parku Sutjeska?

– Osim dobre muzike, i sjajnog muzičkog programa koji smo pripremili i ove godine, ali i zabave i nezaboravnog druženja, svi posjetioci biće u prilici da uživaju u sadržajima adrenalin, agora i umjetničke zone OK Festa. Rafting, planinarenje, upoznavanje sa neprocjenjivim prirodnim blagom našeg najvećeg nacionalnog parka, panel diskusije sa interesantnim sagovornicima i gostima, filmske projekcije na otvorenom kroz nastavak saradnje sa Operacijom kino i Sarajevo Film Festivalom, a to je, naravno, samo dio bogatog programa ovogodišnjeg OK Festa. Pored ove partnerske saradnje za sve ljubitelje dobre zabave i vrhunskog provoda OK Fest i EXIT su u okviru zajedničke saradnje pripremili specijalnu ponudu. U pitanju su posebni paketi u kojima se posjetiocima ovogodišnjeg OK Festa na Tjentištu nudi mogućnost kupovine paketa (ulaznica+kamp) za EXIT, SEA DANCE ili Avanturu (Exit + Sea Dance) po vrlo povoljnim uslovima, već od 135 KM. Od Tjentišta preko Novog Sada, pa sve do Jaza svi će moći uživati u najboljem provodu i nezaboravnoj avanturi ovoga ljeta. Sjajni izvođači i ljepota različitosti, svake od ove tri lokacije, garantuju odličnu zabavu i provod za pamćenje.

Ovogodišnji OK fest pokazuje zavidnu organizaciju, koja se može uporediti sa nekim puno dugostažnijim festivalima u regionu, kako uspijevate u organizacijskom smislu, te šta vam je u procesu rada na festivalu bilo najvažnije?

– U organizacijskom smislu i ove godine smo se potrudili da OK Fest za sve naše posjetioce bude sadržajniji i bolji od prethodnog. Bolja organizacija i kvalitetniji program traži i mnogo više posla i organizacije, ali sve to radimo sa jednim ciljem – da našim posjetiocima i ove godine pružimo priliku da se upoznaju sa ovim fantastičnim ambijentom i da spoje adrenalin, avanturu, prirodu i zabavu u jednu lijepu cjelinu, a sve to u srcu NP-a Sutjeska.

Prirodno blago

U najavi festivala stoji “vratiti stari sjaj NP-u Sutjeska”, šta podrazumijevate pod tim i šta ovom prostoru sada po Vašem mišljenju nedostaje?

– Jedan od ciljeva OK Festa je i razvoj svijesti kod mladih ljudi o značaju očuvanja iste. Upravo zato smo sa vama u NP-u Sutjeska u samom srcu prirode gdje ćemo vam ukazati na sve ljepote našeg najvećeg prirodnog blaga kao i na potrebu da ga zajedno sačuvamo. Vratiti sjaj NP-u Sutjeska u suštini i jeste bio naš cilj i da promovišemo i ukažemo na sve vrijednosti, ljepote i sadržaje NP-a Sutjeska, a kako drugačije i ljepše to učiniti nego kroz muziku, zabavu i sve ove sadržaje koje OK Fest nudi i ove godine.

S obzirom na to da je prostor NP-a Sutjeska bogat i u prirodnom, ali posebno u istorijskom smislu, mislite li da on može biti ponovo mjesto okupljanja mladih sa cijelog prostora nekadašnje Jugoslavije i u kojoj mjeri vam je cilj stvoriti festival tih razmjera?

– Apsolutno smatram da je NP Sutjeska već sada zahvaljujući OK Festu postao ponovo mjesto okupljanja mladih sa cijelog prostora nekadašnje Jugoslavije. O tome dovoljno govori činjenica da je zainteresovanost za naše pakete ponuda premašila raspoložive kapacitete. Paketi I i II u okviru kojih posjetioci u ponudi imaju smještaj u hotelu Mladost i paviljonima na Tjentištu, prevoz, rafting i planinarenje su bukirani još prije nekih 15 dana i mjesta u ovim objektima više nema. Nas, takođe, posebno raduje najavljeni dolazak velikog broja posjetilaca iz Srbije, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, koji su prepoznali ne samo kvalitet sadržaja samog festivala, već i posebnost i specifičnost mjesta na kom se organizuje.

Posted by on 2015-06-23. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login