Kroz Hrvatsku prošlo više od 400 hiljada migranata

izbjegliceU Hrvatsku je u ponedjeljak do 18 sati ušlo 4.278 migranata, a od početka migracijske krize, sredinom septembra, kroz tu je zemlju prošlo 401.226 migranata, izvijestilo je Ministarstvo unutarnjih poslova RH.

U zimskom prihvatno-tranzitnom centru u Slavonskom Brodu trenutačno se nalazi 3.286 osoba. I dalje se očekuje dolazak migrantskog i izbjegličkog vala iz Srbije, navodi MUP RH na svojim internetskim stranicama.

Glasnogovornica MUP-a Helena Biočić izjavila je da dobar dio migranata koji prolaze kroz Hrvatsku posjeduje kod sebe neki dokument.

“Dobar dio migranata posjeduje kod sebe neki dokument. Oni koji i nemaju osobne dokumente imaju potvrdu o registraciji u nekoj od zemalja kroz koje su prošli – Grčkoj, Makedoniji, Srbiji”, rekla je Biočić na redovitoj konferenciji za novinare u zimskom tranzitnome centru za izbjeglice u Slavonskom Brodu.

Posted by on 2015-11-17. Filed under Region, Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login