Livanjski kanton Sindikata osnovnog obrazovanja 8. februara stupa u štrajk

škola, štrajkNa vanrednoj Skupštini Sindikata osnovnog odgoja i obrazovanja Livanjskog kantona donesena je odluka o stupanju u štrajk 8. februara.

Kako se navodi u saopštenju spomenutog sindikata, na vanrednoj skupštini razmatran radno-pravni i ekonomsko socijalni status članstva s osvrtom na trenutnu situaciju u kojoj već šesnaest mjeseci u LK-u nema Vlade ni budžeta za 2012. godinu.

“Proteklih mjeseci smo se nadali da neće doći do ovakvog scenarija i da će se političke stranke čija je to dužnost i obveza dogovoriti i normalizirati stanje u jedinom kantonu u Federaciji BiH koja je bez Vlade, i zato molimo roditelje naših učenika da razumiju stanje u kojemu smo se našli bez naše krivnje i da teška srca umjesto u pune učionice od 8. februara 2012. godine moramo boraviti u školama bez učenika kako bi nas vaši i naši politički izabranici konačno čuli”, navodi se usaopštenju.

Na Skupštini sindikata također je izrečen čvrst stav da će do prekida štrajka doći tek onda kada se formira Vlada LK, donese budžet i pismeno zajamči početak pregovora o uvjetima rada u 2012. godini.

Posted by on 2012-01-24. Filed under Bosansko Grahovo, Drvar, Glamoč, Kupres, Livno, Tomislavgrad, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login