Malinari i otkupljivači bez dogovora u vezi s cijenom

berač malinaMalinari i otkupljivači malina u Federaciji BiH na sastanku u Zenici nisu postigli dogovor u vezi s cijenom otkupa, jer proizvođači ističu da ne mogu ići ispod cijene od tri KM, a ponuđena im je znatno niža cijena.

S tim u vezi, najavili su, tražit će sastanak s federalnim ministrom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudinom Dedićem te s njim pokušati naći optimalno rješenje.

Predsjednik Asocijacije ”Zajedno za bh. malinu” Edin Mameledžija je kazao da su danas pokušali doći do druge akontativne cijene, ali da u tome nisu uspjeli.

– Nismo dogovorili ništa iz razloga jer nismo prihvatili njihove ponude, ali svakako da na marku ili marku i po nećemo nikada pristati – rekao je Mameledžija.

Istakao je da bi samo cijena od tri KM održala i spasila malinarstvo u BiH.

Nadaju se da će sastanak s resornim ministrom Dedićem, kojem će sutra uputiti dopis, dati više rezultata od današnjeg s otkupljivačima.

Posted by on 2017-07-25. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login