Marotta: Ne želimo prodati Pogbu

Beppe Marotta

Beppe Marotta

Generalni direktor šampiona Italije Beppe Marotta kazao je da “Stara dama“ ne želi prodati veznjaka Paula Pogbu niti pregovarati s bilo kim o njegovom transferu.

Mladi Francuz želja je najbogatijih timova u Evropi, između ostalih Real Madrida, Manchester Uniteda i Paris-Saint Germaina, ali je Marotta negirao da ga klub planira prodati.

“Ako postoje zainteresirani, onda je tu aukcija. Međutim, još nismo otvorili pregovore niti želimo da pregovaramo s bilo kim. Moramo podizati standarde svake godine, a Pogba je jedan od naših najboljih igrača”, istakao je Marotta, prenosi “Football-Italia“.

On je dodao da dosad nisu pristigle ponude za mladog Francuza.

“Mi smo sretniji što je tim jači, a naravno želimo biti još bolji. Pogba je igrač svjetske klase i nije čudo da ga žele najbolji klubovi. Nemamo namjeru da ga prodamo po bilo koju cijenu. Umjesto toga mi moramo misliti kako da poboljšamo našu igru, mi ne tražimo kupce”, zaključio je generalni direktor Juventusa.

Cijena Paula Pogbe navodno je 100 miliona eura.

Posted by on 2015-02-28. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login