Mediteranska ishrana u borbi protiv srčanih oboljenja

Mediteranska ishrana

Mediteranska ishrana

Nova istraživanja otkrivaju da uživanje u mediteranskoj ishrani može da preokrene metabolički sindrom, kao i da redukuje rizik od dijabetesa i kardiovaskularnih bolesti. Sunce, pijesak i sangrija vjerovatno će izliječiti većinu vaših nevolja. Ali prema novim istraživanjima, to je još jedan od aspekata mediteranskog životnog stila, zbog kojeg bi trebalo da se prepustite uživanju u ovoj ishrani.

Nova studija, koja je objavljena u Canadian Medical Association Journal, otkrila je da mediteranska ishrana, bazirana na siru, maslinovom ulju i morskim plodovima, dopunjena orasima i specijalnim maslinovim uljem, smanjuje rizik od abdominalne gojaznosti, visokog holesterola, visokog krvnog pritiska i visokog nivoa glukoze. A svi ovi činioci se povezuju sa metaboličkim sindromom, piše Men‘s Health.

Dokazano je da, među muškarcima koji su imali rizik od nastanka srčanih oboljenja, 28.8 odsto onih koji su uživali u mediteraskoj ishrani, nisu se više susreli sa metaboličkim sindromom.

Posted by on 2014-11-08. Filed under Magazin, Zdravlje & Ljepota. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login