Monako: Na prodaju najskuplji stan na svijetu

Monako

Monako

Monaku se prodaje najskuplji stan na svijetu – apartman od 3.300 kvadratnih metara s prelijepim pogledom na more, koji je ponuđen po cijeni od 300 miliona eura, prenosi danas francuski dnevnik “Figaro”.

Stan, koji se nalazi na vrhu “Kule Odeon”, visoke 170 metara, prostire se na pet spratova, ima bazen s toboganom, bioskopsku salu, tursko kupatilo, saunu, salu za fitnes… i nestvarno lijep pogled na Monako i italijansku obalu.

Kulu je podigla građevinska kompanija “Vinci consctrucion”, a procjenjuje se da je cijena radova iznosila oko 500 miliona eura.
Prodaja prvih dvadesetak stanova počela je 2012. godine, po cijeni od 55.000 do 70.000 eura po kvadratnom metru, a dosad je osam stanova našlo kupca.

Što je stan na višem spratu, to mu je veća cijena, te kvadratni metar apartmana na vrhu solitera dostiže 91.000 eura, prenosi Tanjug.

“Figaro”, međutim, podsjeća da najskuplji stan u New Yorku, ponuđen prije dvije godine po cijeni od 100 miliona dolara, još nije našao vlasnika.

Posted by on 2014-08-28. Filed under Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login