Narko diler iz Orašja osuđen na 4 godine zatvora

sudOkružni sud u Doboju osudio je na četiri godine zatvora osobu, čiji su inicijali H.H. iz Orašja, koja je priznala da je počinila krivično djelo neovlaštene proizvodnje i prometa opojne droge, objavljeno je na web stranici ove pravosudne institucije.

Prema optužnici Okružnog tužilaštva Doboj, H.H. je od 29. februara do 19. aprila nabavljao opojnu drogu „skank“, od njemu poznatih osoba, koju je u dva navrata u Šamcu prodavao po cijeni od 1.500 eura po kilogramu.

U optužnici se navodi da je H.H. tokom razgovora sa kupcima tvrdio da može organizovati prodaju i veće količine opojne droge „skank“ i prema dogovoru ponovo je u Bosanskom Šamac dovezao oko deset kilograma ove droge, koja je bila upakovana u devet paketa težine od 1.025 do 1.035 grama i smještena u plastičnim kantama.

Optuženom je u izrečenu kaznu zatvora uračunato vrijeme provedeno u pritvoru od 19. aprila do 24. jula, kao i obaveza plaćanja troškova krivičnog postupka, čija će visina biti određena posebnim rješenjem, kao i troškova paušala u iznosu od 150 KM, u roku od 30 dana od dana pravosnažnosti donesene presude, pod prijetnjom izvršenja.

Posted by on 2012-07-31. Filed under Crna Hronika. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login