Nastup na SP je fenomenalna stvar za BiH

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine oprostila se od Svjetskog prvenstva. Naši rukometaši se vraćaju u Sarajevo kao dvadesetoplasirana ekipa u Kataru.

Uživo iz Dohe u program N1 televizije javio se Mirza Muzurović, direktor rukometnih reprezentacija BiH, koji je tokom razgovora kazao da je u Kataru čak 28 stepeni Celzijusa.

“Sam nastup je bio fenomenalna stvar, za igrače i Rukometni savez BiH. Velika je stvar biti dio velikog takmičenja. Nadam se da ćemo nastupiti na predstojećem Evropskom prvenstvu u Poljskoj. Selektor Marković će napraviti analizu svega što se desilo u Kataru. Ipak niko od nas nije zadovoljan onim što se dešavalo na posljednje tri utakmice, ali smatramo da je utakmica protiv Tunisa i sva dešavanja na njoj učinila svoje”, rekao je Muzurović putem Skypea u emsiji Novi dan.

Muzurović smatra da je neiskustvo učinilo svoje, kao i povrede.

“Na SP smo došli s povrijeđenim Prceom i Karačićem, ostali smo bez Panića, a povrijedio se Kosta Savić. Sve je to utjecalo na izbor igrača, svježinu i širinu klupe.”

Emotivne izjave rukometaša sigurno će se pamtiti, jer im je jako teško palo ispadanje iz grupne faze takmičenja.

“Utakmica protiv Tunisa ostavila je jak trag na sve nas. Na nesportski način nam je oduzeto pravo da budemo dio naredne faze SP, ali to je sastavni dio sporta, mi moramo ići dalje”, izjavio je Muzurović.

Posted by on 2015-01-30. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login