Njemačka policija otkrila mrežu desničarskih paravojnih kampova

neonacisti

neonacisti

Njemačka protuteroristička policija otkrila je mrežu desničarskih paravojnih kampova za obuku koji su skriveni u šumama.

U akciji su zaplijenjeni oružje i droga, a istražitelji iz Thuringena su izjavili kako je najmanje 13 osumnjičenika poznato policiji te kako su neki od njih dijelom međunarodno aktivnog ultradesničarskog pokreta, piše The Independent.

Policija je osim oružja pronašla i propagandne materijale, mobitele i računala na 14 lokacija u Thuringenu, Erfurtu i Goettingenu.

Glasnogovornik policije je rekao kako je operacija ciljala “zločinačku organizaciju” koja je optužena za uspostavljanje paravojnih kampova za trening u šumama.

“Vjeruje se kako su neki od osumnjičenih dio međunarodno aktivnog pokreta desničarskih ekstremista, koji ciljaju na ukidanje društvenog i vladinog poretka u Njemačkoj, ali i u drugim državama Europe”, izjavili su iz policije.

U akciji je sudjelovala policija iz šest njemačkih država, ali nisu objavili je li skupina planirala napad.

Tijekom pretrage je uhićen i jedan muškarac koji nije početno bio pod istragom, a optužen je za napad i ranjavanje dvojice policajaca.

Kod njega su pronađeni nacistički predmeti i simboli te se vjeruje kako je bio član takozvanog “Reichsbuerger” pokreta, koji tvrdi kako je trenutna Njemačka država nezakonita.

Posted by on 2017-06-25. Filed under Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login