Novi album Michaela Jacksona izlaz 13. maja

Michael Jackson
Michael Jackson

Objavljeni su detalji o izlasku novog albuma Michaela Jacksona, na kojem će se naći osam dosad neobjavljenih pjesama, koje su za objavu pripremili različiti producenti, među kojima je i Timbaland.

Izdanje ‘XSCAPE’ izaći će 13. maja za etiketu Epic, a izvršni producent bio je LA Reid, koji je dobio neograničeni pristup svim materijalima koje je Jackson snimio tokom četiri decenije.

Timbaland je jedan od producenata koji su “osuvremenili” Jacksonove materijale, a na produkciji su radili i Rodney Jerkins, Stargate, Jerome “Jroc” Harmon, i John McClain. Deluxe izdanje albuma sadržavat će i neke snimke u originalnom obliku.

“Michael je uvijek prednjačio po svemu, u neprestano je tražio nove producernte, nove zvukove, Uvijek je bio relevantan i u toku. Ove pjesme, na mnogo načina uspjele su uhvatiti taj duh. Zahvaljujemo LA Reidu na njegovoj viziji”, poručili su John Branca i John McClain, koji zajedno upravljaju ostavštinom Michaela Jacksona.

Posted by on 2014-04-04. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login