Otvoren konkurs za prijavu ideja o temi “Filming the Other”

filmVizart Film produkcija iz Banje Luke poziva mlade filmske autore da prijave svoje ideje na konkurs “Filming the Other” koji je otvoren 02. aprila i trajat će do 05. maja 2015. godine.

Pravo učešća na konkursu imaju svi mladi iz Bosne i Hercegovine starosti od 18 do 30 godina, a izabrani kanidati dobit će priliku da snime polusatne dokumentarne filmove u profesionalnoj produkciji uz stručnu podršku tima Vizart Filma koji će sa autorima raditi na razradi njihovih ideja, pripremama za snimanje i produkciji.

Ovaj konkurs je nastavak projekta “Filming the Other” koji je Vizart Film realizovao tokom prošle godine, a čiji je rezultat bio omnibus dokumentarac čija je premijera održana u februaru ove godine u Banjoj Luci.

Za razliku od prošle godine kada je tema bila kulturna različitost, ove godine fokus pažnje će biti usmjeren na ranjive kategorije društva, marginalizovane i diskriminisane grupe.

Zadatak učesnika na konkursu je da popune jednostavnu online aplikaciju putem internet stranice www.filmingtheother.com, napišu sinopsis/scenario i eksplikaciju za kratki dokumentarni film dužine do 30 minuta.

Tema treba da odgovara ciljevima i idejama projekta “Filming the Other” i da podstiče izgradnju pozitivnog pogleda na društvenu različitost.

Posted by on 2015-04-06. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login