Pakistanska zvijezda Iman Ali specijalna gošća ovogodišnjeg SFF-a

Iman Ali

Iman Ali

Pakistanska filmska zvijezda Iman Ali, jedna od najpopularnijih glumica u ovoj državi, bit će specijalna gošća ovogodišnjeg Sarajevo film festivala, potvrdio je ambasador BiH u ovoj državi Nedim Makarević.

“Cilj nije samo obogatiti SFF evo i prisustvom gospođice Ali, zvijezde Bollywood filma nego i konkretno animirati interes bolivudske industrije za snimanja u Bosni i Hercegovini”, kazao je Makarević za Fenu.

Ambasador BiH u Pakistanu je podsjetio kako je u junu 2015. prva filmska delegacija iz Pakistana boravila u BiH, te je ova saradnja u jednu ruku nastavak istog projekta.

Makarević se zahvalio i ambasadoru BiH u Indiji Sabitu Subašiću, koji je dao inicijalnu ideju da se Iman Ali pozove na SFF ali i koji će dovesti ekskluzivne goste iz Indije.

U izjavi za Federalnu novinsku agenciju, Iman Ali je izjavila kako je oduvijek željela doći u BiH.

“Za BiH me vežu mnoga sjećanja iz teških dana devedesetih godina. Čula sam da ste se u nekoliko dana nakon rata uspjeli ‘dići na noge’. Gledala sam fotografije, sve predivno izgleda”, rekla je Ali, dodavši kako su joj mnogi prijatelji pričali u BiH, te da željno ičšekuje da svojim očima sve vidi.

“Također, očekujem goste iz Bombaya na SFF-u. Očekujem da ćemo pobliže razmotriti saradnju u vezi mogućnosti snimanja naših filmova u BiH”, rekla je zvijezda ovogodišnjeg SFF-a Iman Ali.

Posted by on 2015-08-11. Filed under Kultura, Sarajevo Film Festival. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login