Počele predfestivalske aktivnosti mostarskog Street Arts Festivala

Street Arts Festival

Street Arts Festival

U sklopu šestog po redu Street Arts Festival Mostar u toku su predfestivalske aktivnosti “Art Park Konak” čiji su glavni akteri učenici međunarodne škole iz Hong Konga i učenici Građevinske škole na Konaku.

Oslikavanjem murala u predjelu parka u vodstvu mladog street art umjetnika Harisa Manjge te bojanjem klupa i sadnjom cvijeća, zajedno će oplemenit prostor i pripremiti festivalski program.

Ovu aktivnost Festival realizira uz podršku Građevinske škole, LDA Mostar, Rustic Pathways i Udruženja Fora.

“Mladi Mostara prepoznali su potencijal ovog dosta zapuštenog prostor te ga predložili za revitalizaciju u okrilju festivala. Uz tim entuzijasta, suradnika i partnera energično smo počeli prostor u predjelu škole (nekadašnja vojarna), transformirati u buduću umjetničku oazu”, kazala je Marina Đapić koja od 2012. godine predvodi Street Arts Festival.

Street Arts Festival ove će godine ugostiti brojne interesantne umjetnika iz BiH, regije i inozemstva, koji će oslikavati murale na brojnim lokacijama u Mostaru, a Konak će postati utočište izložbi i kreativnih druženja za sve generacije.

“Proces je počeo, a očekuje nas još mnogo iznenađenja, boje i kreativne energije koja će se raširiti Mostarom”, poručuju organizatori.

Posted by on 2017-05-10. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login