Prvo predstavljanje projekta “UNALAND – Zemlja vodenih čarolija” u Zagrebu

rijeka Una

rijeka Una

Nacionalni park „Una“ u suradnji s partnerima iz Udruge „Dunavska mreža“ Zagreb, organizira promociju Nacionalnog parka i svih vrijednosti tog dijela Bosne i Hecegovine, te prvo predstavljanje idejnog projekta pod nazivom „UNALAND – Zemlja vodenih čarolija“, kao rezultat dugogodišnje dobre suradnje između partnera s obje strane hrvatske i bh. granice na pripremi EU projekata u raznim područjima.

„UNALAND – Zemlja vodenih čarolija“ dugoročni je projekt kojim se žele okupiti sve snage koje žele stvoriti bolji život ljudima koje povezuje Una, navode iz NP “Una”.

Iz nacionalnog parka planiraju se osmisliti sadržaji na svakom kilometru obale Une i taj prostor pretvoriti u antistresnu oazu za odmor i rekreaciju, a sve radi poboljšanja cjelokupne turističke ponude Unskog sliva od izvora do ušća, potom jačanja prepoznatljivosti „unske kontinentalne rivijere“ na turističkim tržištima u regionu i svijetu.

Osim brendiranja tog područja cilj projekta je i identifikacija, proširenje i uvezivanje sveukupne turističke ponude područja Unskog sliva, gdje će Nacionalni park “Una” kao jedinstveno i zaštićeno područje biti nosilac sveukupne turističke ponude ovog područja.

Nacionalni park “Una” izrastao je iz entuzijazma i stasao u ozbiljnu gospodarsku instituciju i čuvara gornjeg toka Une. Jedina je institucija koja u budućnosti može odgovoriti izazovima očuvanja prirode i održivog razvoja, a Una, jedna od najljepših evropskih rijeka, nije samo rijeka, ona je priča o životu u jednoj lijepoj zemlji vodenih čarolija, ističu iz Uprave tog nacionalnog parka.

Prva prezentacija projekta „UNALAND – Zemlja vodenih čarolija“ planirana je za 27. juni na vidikovcu Zagreb 360°, sa spektakularnim pogledom na Grad Zagreb, a obuhvaća predstavljanje turističke i bogate gastronomske ponude gornjeg Pounja, s obje strane granice, videoprezentacije zaštićenog područja uz šum bukova Une i kulturno-umjetnički i zabavni program, najavljuju iz NP “Una”.

Posted by on 2017-06-25. Filed under Ekologija, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login