Sa 16 godina oborila svjetski rekord!

Ruska klizačica Jevgenija Medvedeva oborila je svjetski rekord u kratkom programu tokom Šampionata Rusije u umjetničkom klizanju.

 Jevgenija Medvedeva

Jevgenija Medvedeva

Medvedeva je ostvarila rezultat od 79,44 poena čime je nadmašila Japanku Mao Asadu koja je prošle godine upisala 78,66 poena u kratkom programu.

16-godišnja djevojka iz Moskve tako je postala nacionalna šampiona, pošto je izvela savšreni nastup uz muziku iz filma “Melodies of the White Night”.

Ona je počela da se bavi umjetničkim klizanjem sa tri godine, da bi 2012. debitovala na takmičenju koje je tri godine kasnije osvojila. Uslijedile su zlatna i bronzana medalja na juniorskom Gran priju, pa onda ista odličja svjetskih juniorskim prvenstvima.

Prije podviga karijere, ove godine osvojila je seniorski Gran pri u Barseloni prije nekoliko dana – završila je oba na prvom mjestu ispred Satoko Mijahare i Elene Radionove.

U martu je na juniorskom Svjetskom šampionatu postavila rekord kratkog programa u toj starosnoj kategoriji, a sa 222,54 poena drži treće mesto večne liste po ukupnom broju poena. Ispred nje su samo Adelina Sotnjikova sa 224, 59 i Kim Juna sa 228,56

Posted by on 2015-12-30. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login