Sarajevo: Počinje festival za djecu i omladinu ‘Čitalačka jesen’

knjiga

knjiga

Pod pokroviteljstvom Goethe-Instituta u BiH, danas će u Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti BiH biti svečano otvoren 2. festival za djecu i omladinu ”Čitalačka jesen”.

Tokom sedmodnevnog trajanja, na nekoliko lokacija u gradu, djeca i omladina će imati priliku da se na zabavan i kreativan način upoznaju s raznovrsnim temama iz književnosti, historije, arheologije, a sve s clijem poticanja čitanja što je za biblioteku Goethe-Instituta jedan od glavnih prioriteta.

“Raduje nas činjenica da se nakon veoma uspješnog prvog čitalačkog ljeta, ponovo družimo s našim mališanima. Pripremili smo raznovrsne sadržaje namijenjene svim uzrastima, a koji su zabavni, kreativni i poučni. Želimo djeci na interaktivan način približiti svijet knjige kao jedinstvene prenosive magije koja ima moć da nas oblikuje na različite načine, proširi naše vidike i inspiriše da promijenimo svoj život i svijet oko nas. Ovaj projekt podržavaju i međunarodni partneri što festivalu daje jednu novu dimenziju “, istakla je stručna saradnica u biblioteci Goethe-Instituta u BiH Amira Zvizdić.

Projekt se realizuje uz podršku mreže za književnost Traduki, JU Biblioteke Sarajeva i Muzeja književnosti i pozorišne umjetnosti u Sarajevu.

Festival je namijenjen djeci od četiri do 17 godina te prilagođen na jezike našeg govornog područja, saopćili su organizatori.

Posted by on 2017-09-23. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login