Serena Williams namjerava igrati tenis i nakon rođenja djeteta

Serena Williams

Serena Williams

Američka teniserka Serena Williams, koja je u ponedjeljak ponovo zauzela prvo mjesto na ATP listi, izjavila je na konferenciji za medije u Vancouveru da će se sigurno vratiti na igrališta nakon što rodi dijete.

– Planiram igrati tenis po rođenju dijeteta. Dijete će ići na turnire sa mnom, a nadam se da neće mnogo plakati na tribinama – rekla je Amerikanka u razgovoru sa novinarkom Gayle King na konferenci TED.

Mlađa od sestara Williams je kazala da se svake sedmice fotografiše, te da je namjerno objavila u javnosti svoju posljednju fotografiju na kojoj se vidi da je trudna.

– Svake sedmice se fotografišem jer želim dokumentovati trudnoću, a posljednju fotografiju sam dala u javnost – izjavila je osvajačica 23 grand slam turnira, koja je posljednji trijumf na najvećim turnirima upisala krajem januara na Australian Openu, kada je u sestrinskom duelu savladala Venus Williams.

Ističe da je za trudnoću saznala dva dana prije turnira u Melbourneu, prenosi STA.

– Zbog toga sam bila veoma nervozna jer nisam bila sigurna da li je to opasno za mene i dijete. Morala sam se fokusirati na tenis i osloboditi se negativnih misli. Znala sam da mi Venus u finalu neće popustiti. Na terenu smo smrtni neprijatelji, a kada meč završi opet najbolje prijateljice – prisjetila se Williams pobjede u Melbourneu.

Posted by on 2017-04-27. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login