Skrivena plaža ljubavi

Marieta

Marieta

Da se nije čuo šum valova koji udaraju u nježni pijesak plaže, ljudi vjerovatno ne bi primjetili ovo skriveno čudo prirode.

Smještena nekoliko metara pod zemljom, plaža na Marieta ostrvima svakako je jedno od egzotičnih destinacija koje ćete željeti da posjetite.

Arhipelag ostrva Marieta smješten je u blizini Puerto Vallarta u Meksiku.

Vjeruje se da su ostrva nastala prije nekoliko vijekova usljed vulkanske aktivnosti u toj oblasti.

Početkom XX vijeka meksička vlada iskoristila je tada napuštena ostrva da bi provodila vojna testiranja.

Nakon godina istraživanja i napora da zaštite ostrva, naučnici su uspjeli su da ubijede vlasti Meksika da ostrva proglase nacionalnim parkom i zabrane ribolov, lov i bilo kakvu štetnu aktivnost.

Do današnjeg dana ostrva su nenaseljena i jedino neki prevoznici brodićima dovoze turiste da se izbliza dive prirodnim ljepotama ovog podneblja.

Marieta

Marieta

Iako su velike eksplozije i bombardovanje godinama štetili flori i fauni ovog tropskog raja, neki kažu da su upravo ta vojna testiranja ‘zaslužna’ za stvaranje ‘plaže ljubavi’ poznate i kao ‘skrivena plaža Meksika’.

Do ovog pješčanog magičnog mjesta morate da prođete kroz tunel dug oko 25 metara koji je povezuje sa Pacifikom.

Posjetioci mogu da otplivaju do ovog skrivenog tropskog raja, a s obzirom na to da je veliki razmak između stijena i vode, nema potrebe da nosite opremu za ronjenje, pa čak ni da zadržavate dah.

‘Plaža ljubavi’ je toliko nevjerovatna da, kad su se prve fotografije pojavile na internetu, mnogi nisu mogli da vjeruju da takvo mjesto uopšte postoji na planeti.

Ubrzo ovo mjesto postalo je prava poslastica za avanturiste i ljubitelje egzotičnih destinacija i više niko ne sumnja u postojanje ovog čuda prirode.

Posted by on 2014-04-28. Filed under Ljubav & Seks, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login