Slalomi sa Sljemena prebačeni u Santa Caterinu

 slalomMeđunarodni skijaški savez (FIS) objavio je kako će se slalomske utrke Svjetskog kupa, koje su se trebale održati u Zagrebu 5. i 6. januara, voziti u talijanskom zimovalištu Santa Caterini.

FIS je odlučio otkazati utrke koje su se trebale održati na sljemenskom Crvenom spustu zbog pomanjkanja snijega. Iako vremenska prognoza najavljuje dolazak minusa i hladnijih dana, predstavnik FIS-a Emmanuel Couder je nakon konzultacija s prognostičarima Državnog hidrometeorološkog zavoda Hrvatske zaključio kako su današnje dugoročne vremenske prognoze, iako i dalje daju negativne temperature, nešto toplije nego prethodnih dana te FIS ne može dati “zeleno svjetlo”“ i ući u rizik da staza ne bude na vrijeme spremna.

“Pažljivo smo pregledali količine snijega i prognozu za naredne dane i ne vidimo situaciju koja bi nam mogla garantirati dobru utrku na Sljemenu za najbolje svjetske skijaše i skijašice. Organizacijski odbor je probao napraviti sve, ali nažalost morali smo otkazati utrke”, rekao je Emmanuel Couder, direktor Svjetskog kupa za muškarce.

Posted by on 2015-12-29. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login