Šta bi svi trebali znati o vezama

veza, ljubavNemojte pristajati na ništa manje od onoga što zaslužujete…

1. Vi i on morate cijeniti iste vrijednosti. Potpuno je u redu imati različite ukuse za muziku, filmove i zabavu, no o ozbiljnim životnim pitanjima kao npr. karijeri, kupnji nekretnine, braku i djeci biste trebali imati jednako mišljenje.

2. Samo vi možete odlučiti šta je dobro za vas i vašu vezu. Slobodno poslušajte savjet prijatelja i porodice , no na kraju učinite ono što vam savjetuje vaše srce jer upravo ono zna najbolje.

3. Pokažite mu da vam je stalo do stvari do kojih je njemu stalo. Uzajamno poštovanje i potpora neke su od temeljnih vrijednosti svake veze.

4. Parovi koji opstaju su oni koji rade na stvarima koje bi ih mogle razdvojiti. Ne postoji savršena veza, no želite li ostati s njim zauvijek, morate biti spremni na pružanje podrške i borbu i u teškim trenucima. Upravo su oni pokazatelj čvrstoće vaše povezanosti.

5. Seks je bitan. I nemojte dopustiti da vas itko uvjeri u suprotno. Iako nije najbitniji, to je fizički način pokazivanja ljubavi i privrženosti. Radite na održavanju strasti u vezi.

6. Velike životne promjene mijenjaju ljude. Promjena mjesta stanovanja, posla, gubitak roditelja ili veliki napredak u karijeri mogu promijeniti pogled neke osobe na život. Niko vas neće kriviti ako veza nakon takve situacije pukne i ako više jednostavno niste na istoj valnoj dužini.

7. Nemojte njuškati. Sumnjate li na nevjeru ili se jednostavno osjećate zapostavljeno, razgovarajte o tome. Samo nemojte učiniti nešto što bi vam se moglo obiti o glavu.

8. Stil odjevanja, visina ili mjesečni prihod neće povećati vašu ljubav prema nekome. Umjesto da se bavite traženjem savršenog frajera koji zadovoljava sve vaše kriterije, dopustite osobi koja vas doista voli da vas i usreći.

9. Ne uspoređujte svoju vezu ni sa kojom drugom. Samo zato što su vam se roditelji razveli ne znači da je i vaša veza osuđena na propast. Onaj par koji djeluje tako savršen možda ima ozbiljne probleme, ali jednostavno ne pokazuju emocije niti otkrivaju kakva im je veza doista. Nemojte se zamarati nikim osim vas samih!

10. Ne možete promijeniti nekoga. Ljudi se mijenjaju ako sami imaju potrebu promijeniti se. Ni slučajno ne započinjite vezu s osobom koja vas je privukla i koju u startu imate u planu mijenjati jer se to neće dogoditi.

11. Niko vam ne može čitati misli. Ako nešto želite ili volite, jasno i glasno to recite. Nemojte mu zamjerati i ljutiti se na njega jer nije učinio nešto što je trebao shvatiti da vi želite.

12. Komunikacija je ključ zdravog odnosa. Nemojte vikati jedno na drugo bez razloga. Sjednite za stol i razumno razgovarajte kao dvije odrasle osobe. Ako se već svađate, barem se potrudite da svađa bude produktivna i da dođete do nekog rješenja, umjesto da se iznova i iznova svađate oko jednog te istog problema, piše Cosmopolitan.

Posted by on 2014-04-25. Filed under Ljubav & Seks, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login