Stoh odbranio titulu olimpijskog šampiona na velikoj skakaonici

Kamil Stoh

Kamil Stoh

Poljski ski skakač Kamil Stoh odbranio je titulu olimpijskog šampiona na velikoj skakaonici, pošto je trijumfovao na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu.

Stoh je prvu medalju Poljskoj na Igrama u Južnoj Koreji donio skokovima od 135 i 136,5 metara i sa ukupno 285,7 osvojenih bodova.

On je postao prvi takmičar koji je osvojio dva uzastopna olimpijska zlata na velikoj skakaonici još od Finca Matija Nikenena, kome je to pošto za rukom 1984. i 1988. godine.

Poljaku je ovo treće zlato na Zimskim olimpijskim igrama u karijeri.

Stoh, pobjednik ovogodišnjeg izdanja “četiri skakaonice”, zauzeo je četvrto mjesto na maloj skakaonici u Pjongčangu.

Srebrenu medalju osvojio je Nijemac Andreas Velinger skokovima od 135,5 i 142 metra i 282,3 boda. Njemu je to druga medalja u Pjongčangu, pošto se prošle nedjelje okitio zlatom na maloj skakaonici.

Bronza je otišla u ruke Norvežaninu Robertu Johansonu, koji je isto odličje osvojio i na maloj skakaonici. Norvežanin je na velikoj skakaonici skočio 137,5 i 134,5 metara i sakupio 275,3 boda.

Četvrto mjesto zauzeo je Norvežanin Danijel Andre Tande.

Posted by on 2018-02-18. Filed under Olimpijske igre, Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login